6 Μάρτιος 2015, 12:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάρτιος 2015, 12:10

Η Ελλάδα «κατοχική δύναμη» σε ελληνικά νησιά, ισχυρίζονται Τούρκοι!

  • Η Ελλάδα «κατοχική δύναμη» σε ελληνικά νησιά, ισχυρίζονται Τούρκοι!

«Τουρκικά» έχει βαφτίσει η Άγκυρα 16 ελληνικά νησιά, ισχυριζόμενη μάλιστα «κατοχή» της Ελλάδας επί αυτών. Κατηγορεί μάλιστα τη χώρα μας για συστηματική παραβίαση του δικαίου στο Αιγαίο!

Ο αστείρευτης φαντασίας ισχυρισμός βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω άρθρου στην εφημερίδα Yeni Cag που φέρει τίτλο «Η θάλασσα του Αιγαίου είναι κλειστή για τους Τούρκους αλιείς».

Η εφημερίδα φιλοξενεί δήλωση του πρώην γενικού γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, συνταγματάρχη ε.α. Ουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος λέει ότι μετά το περιστατικό ρίψης στεφάνου στα Ίμια από τον Πάνο Κάμμενο, το ελληνικό Λιμενικό δεν επιτρέπει στους Τούρκους αλιείς να πλέουν στα -κατά τον ισχυρισμό του- «διεθνή ύδατα». 

Ούτε όμως και τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής μπορούν να κινηθούν βόρεια των Ιμίων γιατί όπως λέει ο Γιαλίμ «η κατοχή των νησιών από την Ελλάδα έχει μειώσει τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας στο Αιγαίο έως στα 3 ναυτικά μίλια. Η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει το δίκαιο στο Αιγαίο».

Ο Ουμίτ Γιαλίμ ισχυρίζεται ακόμη ότι η τουρκική κυβέρνηση, πριν από την επιχείρηση στον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ, παραχώρησε -στην ουσία- μεγάλο αριθμό νησιών στην Ελλάδα.

Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα κατέχει de facto 16 νησιά μεταξύ των οποίων το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, ο συνταγματάρχης ε.α. προσθέτει  ότι «η Ελλάδα, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας, δεν επιτρέπει στους αλιείς να ψαρεύουν στα διεθνή ύδατα. Εν προκειμένω, οι Τούρκοι αλιείς στο Αιγαίο αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Και πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση ως προς αυτό».  

Εξάλλου, όπως υποστηρίζει κινούμενος στη σφαίρα της φαντασίας, το ελληνικό Λιμενικό παρενοχλεί τους Τούρκους αλιείς και τα σκάφη τους που ανοίγονται στο Αιγαίο. «Οι αρμόδιοι θα πρέπει να είναι πιο ευαίσθητοι στο θέμα αυτό. Παραβιάζονται τα διεθνή δικαιώματα της Τουρκίας» είπε.

Στο ίδιο δημοσίευμα, που βρίθει ανυπόστατων ισχυρισμών, ο βουλευτής του εθνικιστικού MHP Γιουσούφ Χαλάτσογλου προαναγγέλλει την κατάθεση επερώτησης στην τουρκική Εθνοσυνέλευση αναφορικά με «τα 16 νησιά που βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδας»!