5 Μάρτιος 2015, 22:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάρτιος 2015, 23:04

Άνοιξαν πυρ κατά της Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή

  • Άνοιξαν πυρ κατά της Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη τα ξημερώματα στην Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Πατριαρχών στην Κωνσταντινούπολη, όταν τρεις άνδρες φέρονται να άνοιξαν πυρ.

Αν και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, η τουρκική αστυνομία άρχισε αμέσως τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών προκειμένου να διευκρινιστεί εάν το μοναστήρι ήταν ο πραγματικός στόχος τους. Πράγματι, το ανθρωποκυνηγητό απέδωσε καρπούς και έτσι οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν τους τρεις άνδρες μετά από λίγες ώρες.

Για την επίθεση ενημερώθηκε το Πατριαρχείο που έστειλε στην περιοχή τον Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο, Πρωτοσυγγελεύων των Πατριαρχείων για να δει εάν είναι καλά οι μοναχές που διακονούν στη μονή. Ο μητροπολίτης, στη συνέχεια ενημέρωσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος βρισκόταν σε επίσκεψη προσφυγικού καταυλισμού χριστιανών από το Ιράκ στη Γιάλοβα.

Προσωπικό ενδιαφέρον για την πορεία των ερευνών έδειξε, σύμφωνα με το amen.gr και ο Νομάρχης της πόλης. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Νομάρχης διαβεβαίωσε πως θα αναληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.