5 Μάρτιος 2015, 17:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάρτιος 2015, 17:21

Ντόρα: Παραιτήσου και πάμε σε Συνέδριο τη ΝΔ

  • Ντόρα: Παραιτήσου και πάμε σε Συνέδριο τη ΝΔ
    Από την ΚΟ της ΝΔ. Η Ντόρα Μπακογιάννης διακρίνεται στο βάθος

Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ! Την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά αξίωσε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Eμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτική, χωρίς να διστάσει να απαντήσει στην πρόκληση Σαμαρά ζητώντας του να παραιτηθεί και να πάει η ΝΔ σε έκτακτο Συνέδριο.

«Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι αρχηγοί της παράταξης μετά από ήττες παραιτούνται. Ούτε κακοί πρωθυπουργοί ήταν, ούτε κακοί αρχηγοί ήταν. Αλλά υπέβαλαν την παραίτησή τους διότι ήξεραν μια απλή αλήθεια: ότι η προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης μέρας» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη που άσκησε κριτική και για την κυβερνητική πορεία της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί Συνέδριο. Μίλησε για διάλογο στις νομαρχιακές οργανώσεις, ενώ αντίθετα, ο Νικήτας Κακλαμάνης πρότεινε έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την μεριά του, υποστήριξε με… νόημα: «Δεν διαβάσαμε σωστά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, βάλαμε φρένο σε μεταρρυθμίσεις. Υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας και ιδεολογικό».

Μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν φεύγει, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση οι Κ.Καραμανλής και Ευ. Μεϊμαράκης δείχνοντας ότι δεν θέλουν να εμπλακούν στην εσωστρέφεια και κυρίως διαπιστώνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός ούτε σκοπεύει να παραιτηθεί ούτε να πάει (για την ώρα) σε Συνέδριο. Οι ομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι αργά το βράδυ.