6 Μάρτιος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάρτιος 2015, 19:36

Κακοκαιρία με βροχές, χιόνια, μποφόρ και τσουχτερό κρύο

  • Κακοκαιρία με βροχές, χιόνια, μποφόρ και τσουχτερό κρύο
    Φωτ.: Yasin Hassan (Flickr)

Κακοκαιρία αναμένουμε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Το σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα πέσει και άλλο ενώ προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Την Κυριακή χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και τοπικά στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει:

Στην Αττική, νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ανατολικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 10 βαθμούς.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται σε Μακεδονία και Θράκη. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.   

Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε σε δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Στη Θεσσαλία οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.