5 Μάρτιος 2015, 15:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάρτιος 2015, 15:56

Το... γάντι σε όσους τον αμφισβητούν πέταξε ο Σαμαράς

  • Το... γάντι σε όσους τον αμφισβητούν πέταξε ο Σαμαράς
    Ο Αντώνης Σαμαράς προσέρχεται στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Συμέλα Παντζαρτζή)

Το γάντι σε όσους τον αμφισβητούν πέταξε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ -στην οποία αναμένεται να μιλήσουν περίπου 45 βουλευτές- ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Παρά την σκληρή κριτική που δέχεται για την ήττα, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ο ίδιος και ζήτησε να σταματήσει η εσωστρέφεια σήμερα! Σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 14:30, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη μια τέτοια δύσκολη στιγμή.

»Όποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη ή για τη χώρα να θέσει θέμα προέδρου εδώ και τώρα και να πάρει την ευθύνη να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ παρόλο που παραδέχτηκε ότι σκέφτηκε την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου, είπε ότι θα ανακοινώσει εθνική συνδιάσκεψη, προκειμένου να υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος στη βάση για την επικαιροποίηση της ιδεολογικής ταυτότητας του κόμματος. Προανήγγειλε επίσης, σαρωτικές αλλαγές σε όλα σχεδόν τα επίπεδα του κομματικού μηχανισμού, ανάθεση περισσότερων αρμοδιοτήτων σε πρόσωπα αλλά και τη δημιουργία νέων οργάνων, όπως ένα άτυπο 15μελές συμβούλιο του πρόεδρου.

Επιτέθηκε, δε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για τις τελευταίες της κινήσεις και σε ό,τι αφορά το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές αναφέροντας ότι η ΝΔ θα αποτελέσει το χώρο προστασίας των διωκόμενων από την κυβέρνηση.

Στην ομιλία του ο Α. Σαμαράς, είχε ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής για τα λάθη και τις παραλείψεις το προηγούμενο διάστημα και υποστήριξε ως ένα σημείο ότι η βασική αιτία της ήττας ήταν το γεγονός ότι οι πολίτες ψήφισαν κατά βάση αντιμνημονιακά, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι τελικά δεν πήραν το μήνυμα...