5 Μάρτιος 2015, 15:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάρτιος 2015, 15:07

Προφυλακιστέοι η Σπυροπούλου και ο «Ιάσονας»

  • Προφυλακιστέοι η Σπυροπούλου και ο «Ιάσονας»
    Στιγμιότυπο από τη σύλληψη της Σπυροπούλου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν η Αγγελική Σπυροπούλου και ο «Ιάσονας» μετά την απολογία τους το μεσημέρι ενώπιον του ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, Ευτύχιου Νικολόπουλου. Τόσο η 22χρονη φοιτήτρια, όσο και ο 39χρονος που φέρεται ως στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, στο πλαίσιο των ερευνών για συνέργεια σε απόδραση του Ξηρού.

Στην Αγγελική Σπυροπούλου αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην οργάνωση της επιχείρησης «Γοργοπόταμος», που φέρονται να σχεδίαζαν από κοινού μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς με τον Χριστόδουλο Ξηρό για την απόδραση έγκλειστων μελών της οργάνωσης από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η 22χρονη συνελήφθη στη Σαλαμίνα μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής. Κρυβόταν στο σπίτι της 60χρονης μητέρας των Γεράσιμου και Χρήστου Τσάκαλου, οι οποίοι εκτίουν πολυετή κάθειρξη στον Κορυδαλλό για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγγελική Σπυροπούλου επέλεξε ενώπιον του ανακριτή την τακτική μιας τυπικής απολογίας, χωρίς να μπει δηλαδή στην ουσία της υπόθεσης.

Όσο για τον 39χρονο «Ιάσονα», είχε συλληφθεί κι εκείνος στην επιχείρηση του περασμένου σαββατοκύριακου.