Το ψυχρό γεύμα Τσίπρα-Σαμαρά με συναγρίδα και ιστορίες

  • Το ψυχρό γεύμα Τσίπρα-Σαμαρά με συναγρίδα και ιστορίες
    O Aντώνης Σαμαράς αποχωρεί από το γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτ.: Γιάννης Κολεσίδης / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η αλήθεια ήταν ότι όταν ο Κάρολος Παπούλιας και ο Προκόπης Παυλόπουλος σχεδίαζαν το χθεσινό γεύμα με την παρουσία του πρώην και του νυν πρωθυπουργού, είχαν στο μυαλό τους να δημιουργήσουν ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο κοινοβουλευτικών θεσμών.

Το κλίμα όμως είχε στραβώσει ακόμη περισσότερο στη σχέση των δυο ανδρών καθώς –εκτός των άλλων– είχαν προηγηθεί οι εντάσεις και οι δηλώσεις για το μεταναστευτικό.

Αποτέλεσμα ήταν Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Σαμαράς να μην λυγίσουν ούτε στη θέα της συναγρίδας πέντε κιλών που ήταν το κυρίως πιάτο (Σαρακοστή γαρ) στο γεύμα.

Οι δύο άνδρες, που δεν πήραν κανέναν από τους στενούς τους συνεργάτες στο τραπέζι για να μην υπάρξουν διαρροές, δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μια κουβέντα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα αλλά αρκέστηκαν να ακούν αναμνήσεις και ιστορίες που τους διηγήθηκαν οι Παπούλιας, Παυλόπουλος και Μολυβιάτης με επίκεντρο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η καχυποψία μεταξύ πρωθυπουργού και πρόεδρου της ΝΔ παρέμεινε με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να αποχωρήσει μισή ώρα νωρίτερα λόγω υποχρεώσεων. Ίσως την επόμενη φορά να λιώσουν οι πάγοι...