5 Μάρτιος 2015, 08:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάρτιος 2015, 08:20

Νύχτα ξηλώθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ

  • Νύχτα ξηλώθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ
    Ο τέως πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός

Μεταμφιεσμένο ξήλωμα φαίνεται να είναι τελικά η χθεσινή παραίτηση του Αρθούρου Ζερβού από την ηγεσία της ΔΕΗ. Βασικό ρόλο λέγεται ότι έπαιξε ο βασικός μέτοχος της επιχείρησης, δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο, μέσω του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και με τη σύμφωνη γνώμη του Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Εφετών είχε παρέπεμψε τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της ΔΕΗ σε δίκη για παράνομες αυξήσεις, πάνω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια, που χορήγησε σε 19 στελέχη της Επιχείρησης την διετία 2010-2012.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά την επίμαχη περίοδο (από Μάρτιο 2010 έως και Σεπτέμβριο 2012) προκάλεσε ζημιά στη δημόσια περιουσία της ΔΕΗ που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ και η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μεγάλη και για αυτό χαρακτηρίζεται κακούργημα.

Να σημειώσουμε ότι ο τέως πλέον πρόεδρος της ΔΕΗ είχε έρθει πάλι στην επικαιρότητα πριν από λίγα 24ωρα με τις νέες αυξήσεις που έδωσε σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους στη ΔΕΗ.

Ν.Ε.