5 Μάρτιος 2015, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάρτιος 2015, 07:47

Αλλάζει πάλι ο καιρός- Έρχονται βροχές και καταιγίδες

  • Αλλάζει πάλι ο καιρός- Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου, με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται σε αρκετά σημεία της χώρας. Σε Ιόνιο και Αιγαίο θα πνέουν νοτιάδες 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Ενώ στα νότια θα κάνει την εμφάνισή της και η αφρικανική σκόνη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία, Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε νοτίους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια. Τα φαινόμενα τα οποία στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της Ηπείρου και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.  

Σε Κυκλάδες και Κρήτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη αναμένεται η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.  

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.