4 Μάρτιος 2015, 21:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάρτιος 2015, 00:55

Έξωση από τη Βουλή κάνει η Ζωή σε Μητσοτάκη-Σημίτη-Παπανδρέου

  • Έξωση από τη Βουλή κάνει η Ζωή σε Μητσοτάκη-Σημίτη-Παπανδρέου

Επιστολή... έξωσης σε τρεις πρώην πρωθυπουργούς στέλνει η νέα Πρόεδρος της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ότι πρόκειται να στείλει την Πέμπτη επιστολή στους Κώστα Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου (οι οποίοι δεν είναι βουλευτές) να φύγουν από τα γραφεία που διατηρούν στο κτίριο της Βουλής κάνοντας λόγο για «παραλογισμό» στο να τα κατέχουν!

Στα 90 λεπτά που μίλαγε η Πρόεδρος έβγαλε όμως και άλλες ειδήσεις.

Ανακοίνωσε ποινές και περικοπές-σοκ σε βουλευτές που θα είναι ασυνεπείς με τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα (κατά  1/5 του μισθού τους αν λείπουν σε πέντε συνεδριάσεις ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των βουλευτικών αυτοκινήτων. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι δεν υπηρξε αντάρτικο βουλευτών για τα ΙΧ και τόνισε ότι η σύμβαση leasing που έχει η Βουλή για τα αυτοκίνητα λήγει 31/12/2015 αλλά θα την ακυρώσει τρεις μήνες πριν, 1η Σεπτεμβρίου ώστε να προετοιμαστεί η Βουλή αναζητώντας πιο συμφέρουσες προσφορές ή άλλους «δημιουργικούς» όπως είπε, τρόπους για την μετακίνηση των βουλευτών.

Προανήγγειλε επίσης  ότι οι συμβάσεις Siemens και εξοπλιστικών θα μπουν στο μικροσκόπιο για να φανεί αν συνέβαλαν στη διόγκωση του χρέους. Η Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε την αναβάθμιση της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τόνισε ότι είναι ιστορική υποχρέωση της Βουλής να διεκδικήσει ακόμη πιο μαχητικά με παρεμβάσεις απ' ευθείας σε ευρωπαϊκά κοινοβούλια και στην Ευρωβουλή ώστε να αποπληρωθεί αυτό το χρέος.

Τέλος αναφερόμενη στο θέμα των βουλευτών της ΧΑ έθεσε ερωτήματα για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί με πλειοψηφία κάτω από 150 βουλευτών.