4 Μάρτιος 2015, 22:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάρτιος 2015, 22:16

«Μακεδονία» είπε τα Σκόπια Αντιπρόεδρος της Κομισιόν

  • «Μακεδονία» είπε τα Σκόπια Αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Συνεχίζουν παράγοντες της Ε.Ε. να βαπτίζουν τα Σκόπια ως... «Μακεδονία» δείχνοντας και την προκλητικότητά τους αλλά και την ασχετοσύνη τους με ιστορικά θέματα, παραβιάζοντας παράλληλα τις αποφάσεις του ΟΗΕ αλλά και της Ε.Ε.

Σειρά είχε η Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατη εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της Ε.Ε., που σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γιοχάνες Χαν, είπε χαρακτηριστικά «επισκεφθήκαμε τη Μακεδονία [...] Η Μακεδονία είναι στην ατζέντα»!

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Επίτροπο Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, στις Βρυξέλλες και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου από την ΠΓΔΜ για το κατά πόσο η συγκεκριμένη χώρα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Κομισιόν, παρά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, η Μογκερίνι δήλωσε «η απάντηση είναι ναι, είναι στην ατζέντα και επιτρέψτε μου επίσης να σας πω ότι μαζί με τον Επίτροπο Χαν ήδη επισκεφθήκαμε όχι μόνο τη Μακεδονία (σ.σ. όπως είπε προκλητικά), αλλά τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Η προσοχή που δίνουμε στα Βαλκάνια είναι πολύ υψηλή».

Τα Βαλκάνια δεν είναι πολιτική γειτονίας, αλλά Ευρώπη, είπε και σημείωσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο, η Μακεδονία (επαναλαμβάνοντας την πρόκληση) είναι στην ατζέντα, όπως άλλωστε πάντα είναι στην ατζέντα η στήριξη και η βοήθεια σε χώρες σημαντικές στην περιοχή μας»

Από την πλευρά του, ο Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με τους ηγέτες της ΠΓΔΜ και ότι η Επιτροπή έχει προσφέρει τη βοήθεια της για την επίλυση της σημερινής κρίσης.