4 Μάρτιος 2015, 18:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάρτιος 2015, 18:22

Αυτός είναι ο παιδόφιλος του Περιστερίου

  • Αυτός είναι ο παιδόφιλος του Περιστερίου

Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας του επιχειρηματία που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω την ώρα που επιβίβαζε ένα 13χρονο αγόρι στο φορτηγάκι του και κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, έδωσε στη δημοσιότητα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για τον Φίλιππο Λεβέντο του Ιωάννη και της Λαμπρινής. Σε βάρος του 40χρονου, που προφυλακίστηκε, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αποπλάνησης παιδιού και της προσελκύσεως παιδιού για γενετήσιους λόγους.

Αυτό όμως που δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί είναι το πώς ο 40χρονος κατ’ εξακολούθηση βιαστής ανηλίκων κυκλοφορούσε ελεύθερος. 

Με έγγραφό του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος λέει ότι η δικογραφία που είχε σχηματιστεί έπειτα από καταγγελία ενός 14χρονου κοριτσιού που τον αναγνώρισε, έμεινε στα αζήτητα εξαιτίας γραφειοκρατικού λάθους!

Ο φάκελος που αφορούσε τη δράση του 40χρονου είχε σταλεί από τις Αρχές με ταχυδρομείο και σε συνδυασμό ότι είχε χαρακτηριστεί στους υπολογιστές της Εισαγγελίας ως «αγνώστου δράστη», είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει στον σωρό.

Ο Ηλίας Ζαγοραίος περιγράφει αναλυτικά τη διαδρομή της δικογραφίας ανάμεσα σε εισαγγελία και αστυνομικές αρχές καταλήγοντας ότι ήδη διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος προκειμένου να εξακριβωθεί αν προκύπτει ολιγωρία υπαλλήλων της Εισαγγελίας.