4 Μάρτιος 2015, 17:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάρτιος 2015, 18:56

Λόγω γραφειοκρατίας κυκλοφορούσε ελεύθερος ο παιδόφιλος του Περιστερίου

  • Λόγω γραφειοκρατίας κυκλοφορούσε ελεύθερος ο παιδόφιλος του Περιστερίου
    Αστυνομικοί συνοδεύουν τον 40χρονο παιδόφιλο στον ανακριτή (φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Προφυλακιστέος κρίθηκε έπειτα από την απολογία του στη 10η τακτική ανακρίτρια ο 40χρονος παιδόφιλος που κατηγορείται ότι βίαζε και αποπλανούσε ανήλικα παιδιά, κατά προτίμηση αγόρια.

Ο επιχειρηματίας, που «ψάρευε» ανήλικους στο Facebook και είχε μετατρέψει το φορτηγάκι του σε γκαρσονιέρα, είναι αντιμέτωπος με κακουργηματικές και πλημμεληματικού βαθμού πράξεις. Τα στοιχεία της ταυτότητάς του αλλά και φωτογραφίες του αναμένεται να δοθούν με εντολή του εισαγγελέα στη δημοσιότητα.

Αυτό όμως που δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί είναι το πώς ο 40χρονος κατ’ εξακολούθηση βιαστής ανηλίκων κυκλοφορούσε ελεύθερος.


Το εσωτερικό του βαν το οποίο είχε μετατρέψει σε παγίδα για ανήλικους

Πριν από τρεις μήνες ένα 14χρονο κορίτσι τσιμπώντας το δόλωμά του είχε δεχθεί να τον συναντήσει. Εκείνος πήγε στο ραντεβού νομίζοντας ότι πρόκειται για αγόρι. Όταν παρουσιάστηκε μπροστά του θυμωμένος την έβαλε στο φορτηγάκι, την πήγε στο σπίτι του, την βίασε, την χτύπησε, την κούρεψε και στη συνέχεια την παράτησε σε δρόμο του Περιστερίου. Παρά το γεγονός ότι η ανήλικη αναγνώρισε τον δράστη, η σύλληψη δεν έγινε ποτέ.

Με έγγραφό του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος, προσπαθώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα, λέει ότι η δικογραφία έμεινε στα αζήτητα εξαιτίας γραφειοκρατικού λάθους!

Ο φάκελος που αφορούσε τη δράση του 40χρονου είχε σταλεί από τις Αρχές με ταχυδρομείο και σε συνδυασμό ότι είχε χαρακτηριστεί στους υπολογιστές της Εισαγγελίας ως «αγνώστου δράστη», είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει στον σωρό. Ο Ηλίας Ζαγοραίος περιγράφει αναλυτικά τη διαδρομή της δικογραφίας ανάμεσα σε εισαγγελία και αστυνομικές αρχές καταλήγοντας ότι ήδη διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος προκειμένου να εξακριβωθεί αν προκύπτει ολιγωρία υπαλλήλων της Εισαγγελίας.