4 Μάρτιος 2015, 16:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάρτιος 2015, 16:36

Έκτακτο Euroworking Group με θέμα την... Ελλάδα

  • Έκτακτο Euroworking Group με θέμα την... Ελλάδα

Έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης είναι προγραμματισμένη για τις 18:00, προκειμένου τα μέλη του Euroworking Group να προετοιμάσουν τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, με βασικό αντικείμενο την Ελλάδα.

Στόχος είναι να βρεθεί μια λύση στο ελληνικό αίτημα και να δοθεί μια υπο-δόση (από τη δόση των 7,5 δις) ώστε να λυθεί το ταμειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται να παρουσιάσει το πακέτο των έξι μέτρων προκειμένου να διασφαλίσει κάλυψη μέρους των άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών του Μαρτίου για την Ελλάδα.

Οι έξι μεταρρυθμίσεις με τις οποίες ξεκινά η κυβέρνηση τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι οι εξής:

1./2. Ανθρωπιστική Κρίση - Διοικητική Μεταρρύθμιση

Οι πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη - ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη)

3. Νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για απεγκλωβισμό και επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως που να βοηθά στην δημιουργία φορολογικής συνείδησης, δεν «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο και επιβραβεύει τους συνεπείς.

4. Μεταρρύθμιση φορολογικής διοίκησης

5. Ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου

6. Δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές.