4 Μάρτιος 2015, 15:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάρτιος 2015, 15:36

Ο Βαρουφάκης δεσμεύτηκε για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών

  • Ο Βαρουφάκης δεσμεύτηκε για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών
    (Φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ Γιάννης Κολεσίδης)

Μπορεί μια σειρά από δεσμεύσεις της κυβέρνησης να έχουν μπεί προσωρινά (;) στο ψυγείο, αλλά το θέμα των καθαριστριών που είχε γίνει... σημαία του αγώνα κατά της προηγούμενης κυβέρνησης παραμένει ζωντανό.

Αυτός είναι και ο λόγος που συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν πού βρίσκεται το θέμα τους έναν μήνα μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε καθησυχαστικός στις εκπροσώπους των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση των απολυμένων καθαριστριών για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να δρομολογηθεί η επαναπρόσληψή τους. Ο υπουργός Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε ότι «η διευθέτηση του ζητήματος για τις καθαρίστριες είναι θέμα ηθικής και συμβολικής σημασίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ετοιμάσει το πλαίσιο της επαναδημιουργίας των θέσεών τους, ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν στις θέσεις τους που είχαν καταργηθεί.