27 Ιούνιος 2013, 15:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:27

Ποντιακοί ρυθμοί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

  • Ποντιακοί ρυθμοί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Πενθήμερες εκδηλώσεις ποντιακής παράδοσης και πολιτισμού  του 17ου Ακριτικού κύκλου αρχίζουν από σήμερα στο στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη με διοργανωτή το Σύλλογο Ποντίων "Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης".

Χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, χορωδίες, θεατρικά δρώμενα, αναβιώσεις παραδοσιακών παιχνιδιών καθώς και δραματοποιήσεις παραμυθιών θα "μαγέψουν" έως τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου, μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Επιπλέον, εκθέσεις βιβλίων, είδη λαϊκής παραδοσιακής τέχνης και γαστρονομίας, προβολές με θέματα από τον Πόντο και πολλοί καλλιτέχνες θα τιμήσουν αυτές τις πέντε μέρες τον ποντιακό πολιτισμό.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων την Κυριακή, 30 Ιουνίου, ποδηλάτες με κεντρικό σύνθημα "Ψηφίζω ποδήλατο" θα βγουν στους δρόμους της δυτικής Θεσσαλονίκης ζητώντας πόλεις με λιγότερα Ι.Χ. αλλά και την απόδοση των πρώην στρατοπέδων στην κοινωνία.

"Οραματιζόμαστε μέσα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά τη δημιουργία κέντρου προσφυγικού ελληνισμού και μετανάστευσης όπου κυρίαρχη ομάδα θα είναι οι Πόντιοι οι οποίοι και αποτελούν το 50% του πληθυσμού των δυτικών συνοικιών», δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Σχετικά άρθρα:

27 έως 1 Ιουλ 2013: 17ος Ακριτικός Κύκλος. Όλο το πρόγραμμα