4 Μάρτιος 2015, 13:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2015, 17:08

Ορθόδοξο ναό χτίζουν Μικρασιάτες στην Αλάγια της Αττάλειας

  • Ορθόδοξο ναό χτίζουν Μικρασιάτες στην Αλάγια της Αττάλειας

Τον πρώτο ορθόδοξο ναό στη Μικρά Ασία, μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών του 1922 προσδοκούν να αποκτήσουν οι Μικρασιάτες στην Αλάγια, ανατολικά της Αττάλειας και ζητούν τη βοήθειά μας.

Την υλοποίηση και επίβλεψη του φιλόδοξου σχεδίου της ανέγερσης έχουν αναλάβει ο Μητροπολίτης Πισιδίας πατήρ Σωτήριος Τράμπας, ο Σύλλογος Ορθοδόξου Εκκλησίας Αλάγιας «Άγιος Γεώργιος» και η Εταιρεία Μεσογειακού Πολιτισμού.

Οι εργασίες έχουν αρχίσει, σε οικόπεδο που βρίσκεται σε πλαγιά λόφου με θέα την Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην περιοχή Λαέρτης, δίπλα στο παλαιό Επισκοπείο της βυζαντινής Επισκοπής Συέδρων.

Ο ναός της Παναγίας της Πισιδιώτισσας, όπως θα ονομαστεί, χτίζεται σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής, έχει δύο ορόφους και ημιυπόγειο.

Οι πιστοί που εκκλησιάζονται στην περιοχή είναι ορθόδοξοι της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι μετοίκησαν στην Πισιδία.

Περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς ζητούν οι εμπλεκόμενοι στην κατασκευή του ναού μπορείτε να πάρετε από την Μάχη Αντωνάκη καλώντας στο τηλέφωνο 210-7626193.