4 Μάρτιος 2015, 11:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάρτιος 2015, 11:22

Σήμερα η απόφαση για το πρωτάθλημα

  • Σήμερα η απόφαση για το πρωτάθλημα
    Ο πρωθυπουργός μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή (δεξιά) (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Συμέλα Παντζαρτζή)

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τα μέτρα που προτίθενται να πάρουν οι ΠΑΕ και για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τους προέδρους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Αθλητισμού θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ και θα τους ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης για το αν θα αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πέντε ήταν οι βασικοί άξονες της συζήτησης του Σ. Κοντονή με τους προέδρους των «αιωνίων» και υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων, ενώ τους ζήτησε να μην επαναληφθούν γεγονότα σαν αυτά της περασμένης βδομάδας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας.

«Αν οι οπαδοί των ομάδων σας βλέπουν να αντιδράτε έτσι, αυτοί καταλαβαίνετε τι θα κάνουν...», τους είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Τα πέντε μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για την πάταξη της βίας είναι τα εξής:

  • Το ηλεκτρονικό εισιτήριο (το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού).
  • Οι κάμερες ασφαλείας στα γήπεδα.
  • Η αυστηροποίηση των ποινών.
  • Η μετατροπή των συνδέσμων σε λέσχες φιλάθλων και την ευθύνη να την έχουν οι ΠΑΕ (οι Β. Μαρινάκης και Γ. Αλαφούζος συμφώνησαν με το μέτρο, αλλά εξέφρασαν κάποιες αντιρρήσεις υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν όλοι οι οπαδοί).
  • Η παροχή δυνατότητα στους διαιτητές να διακόπτουν ή να μην ξεκινούν ένα παιχνίδι όταν υπάρχουν έκτροπα και ρίψεις αντικειμένων.