4 Μάρτιος 2015, 11:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάρτιος 2015, 11:06

Βαλαβάνη: Εντός ημερών έτοιμη η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

  • Βαλαβάνη: Εντός ημερών έτοιμη η ρύθμιση για τις 100 δόσεις
    Διαγραφή χρεών υπό προϋποθέσεις προανήγγειλε η Νάντια Βαλαβάνη

Αποφασισμένη να φέρει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων ίσως μέχρι το σαββατοκύριακο, εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Μιλώντας στο MEGA ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο δεν είναι προς διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά ούτε και αποτελεί μονομερή ενέργεια αφού θα έχει δημοσιονομικό όφελος για το κράτος. Δεν θα περιλαμβάνει όμως το μέρος που προέβλεπε κούρεμα κεφαλαίου.

Η υπουργός προανήγγειλε ρύθμιση βάσει της οποίας θα διαγράφεται το σύνολο των προστίμων και προσαυξήσεων παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών, με την προϋπόθεση οι οφειλέτες να εξοφλήσουν τα χρέη τους μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση, η οποία, όπως είπε, θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αναμένεται να αναρτηθεί εντός του σαββατοκύριακου στη Διαύγεια, θα υπάρχει και πρόβλεψη για τη διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων χαμηλότερου ύψους, κατ' αντιστοιχία του εξοφλούμενου ποσού.

Η υπουργός προανήγγειλε επίσης ευνοϊκές ρυθμίσεις για το καθεστώς φορολόγησης ελευθέρων εισοδηματιών που είναι ταυτόχρονα μισθωτοί. 

Για τον ΦΑΠ, είπε ότι θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ μετά από αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα ισχύσει από το 2015.

Το υπουργείο δεν επεξεργάζεται νοσμοσχέδιο για την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ.