3 Μάρτιος 2015, 23:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάρτιος 2015, 23:38

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας γιόρτασαν οι ομογενείς στο Τορόντο του Καναδά

  • Την Κυριακή της Ορθοδοξίας γιόρτασαν οι ομογενείς στο Τορόντο του Καναδά

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Τορόντο του Καναδά, όπου συγκεντρώθηκαν ορθόδοξοι χριστιανοί διαφόρων εθνικοτήτων από την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο, στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο Σωτηρίου.

Στoν εορταστικό εσπερινό έλαβαν μέρος περισσότεροι από τριάντα ιερείς, ένας διάκονος και δεκάδες ιερόπαιδες, ενώ τους ύμνους έψαλε η χορωδία του Αγ. Νικολάου καθώς και ιεροψάλτες.

Σύμφωνα με την παράδοση έγινε περιφορά των αγίων εικόνων, που κρατούσαν ιερείς και λαϊκοί, για να τιμήσουν την μεγάλη αγία ημέρα της Εκκλησίας, το θρίαμβο της Ορθοδοξίας, έναντι των αιρέσεων.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος στο κήρυγμά του τόνισε την ανάγκη και την σπουδαιότητα να διατηρήσουμε την ορθόδοξη χριστιανική μας πίστη και να κρατήσουμε τις θρησκευτικές μας παραδόσεις, στη σημερινή κοινωνία. «Όταν είμαστε κοντά στον Χριστό, γινόμαστε ακλόνητοι ομολογητές της Ορθοδοξίας, σ'αυτές τις δύσκολες μέρες», επισήμανε ο Σεβασμιώτατος.

Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, η οποία έγινε σε πολλές γλώσσες, η κοινότητα του Αγίου Νικολάου πρόσφερε δωρεάν νηστίσιμο γεύμα σε όλους τους παρευρισκομένους στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Κέντρου, παραπλεύρως του Ιερού Ναού.

Τον Πανορθόδοξο Εσπερινό τίμησαν με την παρουσία τους πολλές προσωπικότητες και πιστοί κυρίως από ορθόδοξες χώρες.