3 Μάρτιος 2015, 22:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2015, 15:29

Έλληνας κροίσος πληρώνει την Αμάλ Κλούνεϊ για να φέρει πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα

  • Έλληνας κροίσος πληρώνει την Αμάλ Κλούνεϊ για να φέρει πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Εφοπλιστής με αμύθητη περιουσία και όχι το ελληνικό κράτος είναι στην πραγματικότητα εκείνος που έχει προσλάβει το γραφείο της Αμάλ Κλούνεϊ Αλαμουντίν για να διεκδικήσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Times με δημοσίευμά της που φέρει τον τίτλο «Ακόμα ένα πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, ενώ μεγιστάνας πληρώνει τον λογαριασμό της Αμάλ». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για Έλληνα εφοπλιστή ο οποίος προσφέρθηκε να πληρώσει την εξαιρετικά μεγάλη αμοιβή του δικηγορικού γραφείου που έχει έδρα το Λονδίνο. 

Επικαλούμενη πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Πολιτισμού, η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για «κίνηση μεγάλου πατριωτισμού» μια και το ελληνικό κράτος δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις «υπέρογκες» απαιτήσεις των Βρετανών και των Αυστραλών δικηγόρων.

Για αυτό και τις προηγούμενες μέρες δημοσιεύματα ήθελαν την ελληνική κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ευχαριστήσει ευγενικά την Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ και την υπόλοιπη ομάδα και να διακόψει τη συνεργασία. Ωστόσο όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, Έλληνας εφοπλιστής προσφέρθηκε οικειοθελώς να βοηθήσει ώστε να μην μείνει η Ελλάδα μόνη της στον αγώνα διεκδίκησης των Μαρμάρων του Παρθενώνα.