4 Μάρτιος 2015, 00:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάρτιος 2015, 00:04

Ποιους θα... κάψει σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

  • Ποιους θα... κάψει σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο. Και αναφερόμαστε στην πρωτοβουλία της νέας Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντόπουλου να δώσει συνέντευξη Τύπου και μάλιστα εφ' όλης της ύλης.

Η Πρόεδρος της Βουλής είναι αποφασισμένη να καταγγείλει φαινόμενα και συμπεριφορές που ανακάλυψε κατά τις πρώτες ημέρες της θητείας της και για τα οποία είχε ήδη προϊδεάσει από το βήμα της Βουλής για έγγραφα που κυκλοφορούν χωρίς την άδειά της. Πηγές κοντά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρουν ότι σε μια πρώτη έρευνα που έχει κάνει εντόπισε στοιχεία με οσμή κακοδιαχείρισης.

Η ίδια έκανε μια πρώτη αναφορά-προαναγγελία από την έδρα της Ολομέλειας πριν από λίγες εβδομάδες ωστόσο αργότερα σήμερα αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερα. Το βέβαιο είναι ότι θα απαντήσει και στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ ότι ακόμη δεν έχει ανοίξει το βιβλίο για να καταθέτουν οι βουλευτές επίκαιρες ερωτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως μεταξύ των αλλαγών που σχεδιάζει η νέα Πρόεδρος είναι ο νέος προγραμματισμός των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και των κοινοβουλευτικών επιτροπών ώστε να διευκολυνθούν στη συμμετοχή τους οι βουλευτές και παράλληλα να μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν τις κρίσιμες διεργασίες. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι επιτροπές θα περιοριστούν σε πρωινές συνεδριάσεις και η Ολομέλεια θα συνεδριάζει μόνο το απόγευμα.