3 Μάρτιος 2015, 22:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάρτιος 2015, 22:26

Ο Έρογλου χαρακτηρίζει «ειρηνευτική δύναμη» το στρατό κατοχής!

  • Ο Έρογλου χαρακτηρίζει «ειρηνευτική δύναμη» το στρατό κατοχής!
    Ο Ντερβίς Έρογλου

Σαν να μην έκαναν ποτέ εισβολή, σαν να μην  κατέχουν παράνομα τη μισή Κύπρο από το 1974 εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ο Ντερβίς Έρογλου, ή αλλιώς η... φωνή της Άγκυρας στο νησί! 

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για τις λεγόμενες «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα, ο Έρογλου ανέφερε πως διαμορφώνει την πολιτική του ανάλογα με τις σκέψεις και τις προσδοκίες του «λαού», τονίζοντας πως με αυτές θα πολιτευθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Ο λόγος που δεν πέφτει ούτε και μία σφαίρα σήμερα στην Κύπρο, είναι η ύπαρξη εδώ του τουρκικού στρατού»

Ο Έρογλου παρουσιάζει τους Τουρκοκύπριους ως θύματα της εισβολής και της κατοχής, ισχυριζόμενος πως ο «τουρκοκυπριακός λαός» είναι υπέρ της λύσης, αλλά δεν θέλει και πάλι να προσφυγοποιηθεί (!). Επιπλέον εμφανίζει τις δυνάμεις κατοχής ως... ειρηνευτική δύναμη που εμποδίζει να χυθεί αίμα στη Μεγαλόνησο.

Αναφερόμενος στην αποχώρηση της ελληνοκυπριακής πλευράς από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων λόγω των ερευνών του «Μπαρμπαρός» είπε ότι δεν ήταν παρά πρόσχημα, αφού το πλοίο βρίσκεται δεμένο στην Αμμόχωστο και οι Ελληνοκύπριοι δεν επιστρέφουν στις συνομιλίες.

Ο Έρογλου υποστήριξε ακόμη ότι σήμερα σε πολλά μέρη στον κόσμο και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή «το αίμα ρέει» και «το μόνο μέρος που δεν ρέει το αίμα είναι η Κύπρος». Γιατί; «Ο λόγος που δεν πέφτει ούτε και μία σφαίρα σήμερα στην Κύπρο, είναι η ύπαρξη εδώ του τουρκικού στρατού» είπε και κατέληξε σημειώνοντας ότι εάν υπάρχει βούληση το Κυπριακό, μπορεί να λυθεί και πως αυτό πρέπει να γίνει εντός «χρονικού περιθωρίου».