Βαρουφάκης: Δεν μίλησα εγώ με τους θεσμούς

  • Οι Γερμανοί αναζητούν τον «αντάρτη» βουλευτή που στήριξε τον Βαρουφάκη
    Φωτ.: Olivier Hoslet (EPA)

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αρνείται κατηγορηματικά τις διαρροές που είχαν γίνει νωρίτερα από κυβερνητικές πηγές για συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη σε τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς (με την παλιά τρόικα).

Στην ανακοίνωση μιας αράδας τονίζεται ότι: «Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είχε σήμερα οποιαδήποτε επικοινωνία με εκπροσώπους των θεσμών».

Από τη μεριά τους κυβερνητικοί παράγοντες επέμεναν ότι το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή».

Μάλιστα, φωτογράφιζαν τον στενό συνεργάτη του υπουργού και πρόεδρο του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργο Χουλιαράκη ως συνομιλητή των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ρίσι Γκογιάλ, της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κλάους Μαζούχ.

Πάντως ο μεγάλος πονοκέφαλος του υπουργείου Οικονομικών παραμένει η έλλειψη ρευστού. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση πόρων από τα διαθέσιμα φορέων (μέχρι και του Μουσείου της Ακρόπολης) και των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, διαψεύδει όμως ότι θα χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά 40 δήμων. Επιτακτικός στόχος να μαζευτούν τα 2,5 δισ. ευρώ  που απαιτούνται για να κλείσει η μαύρη τρύπα των εσόδων.