4 Μάρτιος 2015, 11:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάρτιος 2015, 11:58

Πασχαλιάτικες προετοιμασίες στην Ένωση Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βόρειας Ελλάδος

  • Πασχαλιάτικες προετοιμασίες στην Ένωση Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βόρειας Ελλάδος
  • Πασχαλιάτικες προετοιμασίες στην Ένωση Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βόρειας Ελλάδος

Πρόγευση αναστάσιμη που τόσο τη χρειαζόμαστε τέτοιες μέρες στον τόπο μας, πήραμε βουτώντας στην ιστοσελίδα ενός συλλόγου που φέτος κλείνει 45 χρόνια ζωής.

Η Ένωσις Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βόρειας Ελλάδος, που κρατά και τον αρχαΐζοντα τύπο της γλώσσας, δημιουργήθηκε το 1970 από ανθρώπους της Θεσσαλονίκης που είχαν κοινό τόπο καταγωγής την Κωνσταντινούπολη. Άλλοι έφυγαν από επιλογή και άλλοι εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες το 1964.

Τόσα χρόνια μετά, και με πυρήνα το εντευκτήριό της στην Καλαμαριά, η Ένωσις εξακολουθεί να συσπειρώνει τους ομογενείς της Πόλης υπηρετώντας τη διατήρηση ηθών, εθίμων και παραδόσεων της γενέτειράς τους αλλά και να επιδεικνύει αλληλεγγύη και να ασκεί κοινωνική πρόνοια, αξίες που εμπεριέχονται και στους καταστατικούς σκοπούς της.

Οι κυρίες της Ενώσεως, χρυσοχέρες σίγουρα, έπιασαν να ετοιμάζουν πασχαλιάτικες χειροτεχνίες που θα πωληθούν σε μπαζάρ για να χρηματοδοτήσουν στη συνέχεια κοινωνικές δράσεις. Από τη σελίδα τους στο facebook... κλέψαμε λίγες από τις στιγμές της χαράς τους.