9 Μάρτιος 2015, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2015, 11:37

Βρείτε την υγειά σας με… σούπα από κόκαλα

  • Βρείτε την υγειά σας με… σούπα από κόκαλα

Ξεχάστε ό,τι φανταζόσασταν για το ποιο μπορεί να είναι το μυστικό της υγείας και της μακροζωίας. Την απάντηση έρχεται να δώσει μια συνταγή από το σεντούκι με τις συνταγές τής... Παλαιολιθικής εποχής: Μια σούπα από κόκαλα!

Λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης της έχει ήδη κατακτήσει την εμπιστοσύνη αθλητών (και όχι μόνο) στη Νέα Υόρκη, που προμηθεύονται τον «μαγικό» αυτό ζωμό από υπαίθρια εστιατόρια, τα οποία βρίσκονται σχεδόν σε κάθε γωνιά του δρόμου, πληρώνοντας εννιά ευρώ. 

Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι βουτούν το κουτάλι τους στο απόλυτο ελιξίριο υγείας, ομορφιάς και ρώμης.

Ένας ζωμός πλούσιος σε μικροθρεπτικά συστατικά όπως είναι τα αμινοξέα, το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο, η έλλειψη του οποίου ευθύνεται για τις κράμπες, αλλά και σε θειική χονδροϊτίνη, ουσία που δρα κατά της αρθρίτιδας όπως επίσης και κατά της φθοράς των αρθρώσεων. Το… κερασάκι στην τούρτα αναφορικά με τα οφέλη του είναι ότι τα υγρά κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τη θερμοκρασία του σώματος, βοηθώντας έτσι τους αθλητές, και ιδίως τους δρομείς, να ασκούνται για περισσότερο χρόνο καθώς ο ρυθμός εφίδρωσης διατηρείται σταθερός. Και όπως γνωρίζετε, στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις είναι αμέτρητοι οι joggers.