3 Μάρτιος 2015, 16:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάρτιος 2015, 18:34

Τι υποσχέθηκε ο Βαρουφάκης σε τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς

  • Τι υποσχέθηκε ο Βαρουφάκης σε τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς
    Φωτ.: Συμέλα Παντζαρτζή (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μετά τα e-mail που δεν θα στέλναμε, αλλά τελικά στείλαμε, τώρα ήρθε τώρα και για τηλεδιάσκεψη υπουργού με τους θεσμούς που δεν θα… μιλούσαν με τους υπουργούς.

Ως εκ τούτου, σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ Ρίσι Γκογιάλ, της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο και της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ (που αποτελούσαν την τρόικα), σε μια προσπάθεια να πειστούν να απελευθερώσουν μια δόση από τα 7,5 δισ. ευρώ, ώστε να αποφευχθεί η στάση πληρωμών.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε στους συνομιλητές του ότι τη Δευτέρα πρόκειται να παρουσιάσει στο Eurogroup τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει να εφαρμόσει άμεσα για το φορολογικό, τις αποκρατικοποιήσεις (ΟΣΕ) και τα ΣΔΙΤ Ακινήτων.

Βαρουφάκης: Θα είμαστε συνεπείς στις δόσεις που χρωστάμε στο ΔΝΤ.

Παράλληλα, σε μία ακόμη συνέντευξή του χθες στο STAR, ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε και διαβεβαίωσε πως «θα εξασφαλιστεί η ρευστότητα που χρειάζεται για να φτάσουμε με ασφάλεια στο τέλος της τετράμηνης παράτασης».

Αναφερόμενος δε στον ΕΝΦΙΑ τον χαρακτήρισε «απαράδεκτο» λέγοντας  ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να τον αλλάξει. «Αυτό όμως, θα πάρει έναν και δύο και τρεις μήνες…. Μέχρι να αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι», πρόσθεσε.