3 Μάρτιος 2015, 16:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάρτιος 2015, 15:52

Από… εξονυχιστικό έλεγχο περνάει το φαγητό του Ερντογάν

  • Από… εξονυχιστικό έλεγχο περνάει το φαγητό του Ερντογάν
    Φωτ.: ΕΡΑ

Από τον εξονυχιστικό έλεγχο ειδικής ομάδας γιατρών περνά το φαγητό του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως αποκαλύπτει ο προσωπικός του γιατρός Τζεβντέτ Ερντόλ, όλα τα τρόφιμα και τα γεύματα αναλύονται προτού σερβιριστούν στον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Ερντόλ που είναι και βουλευτής του κυβερνώντος ΑΚΡ, αποκάλυψε ότι λαμβάνονται μέτρα για την ασφάλεια των γευμάτων του και κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στο εξωτερικό. Πρόκειται μάλιστα να εγκατασταθεί ένα νέο εργαστήριο για την ανάλυση της ασφάλειας των τροφίμων στο νέο Προεδρικό Μέγαρο!

«Υπάρχει πενταμελής ομάδα έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται σε υπηρεσία 14 ώρες την ημέρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Έχουμε βγάλει πλάνο για την υγεία και τη διατροφή του προέδρου. Ό,τι πίνει και τρώει αναλύεται για ίχνη ακτινοβολίας, χημικών ουσιών, βαρέων μετάλλων και βακτηρίων», πρόσθεσε ο Ερντόλ.

Επισήμανε ακόμη ότι οι δολοφονίες σημαντικών προσωπικοτήτων δεν πραγματοποιούνται πλέον με σφαίρες, καθώς γι’ αυτόν το σκοπό χρησιμοποιούνται ευρέως τα τρόφιμα. Έτσι, δείγματα από τα γεύματα του Ερντογάν περνούν από ανάλυση σε εργαστήρια τόσο στην Άγκυρα όσο και στην Κωνσταντινούπολη. «Δεν έχει βρεθεί τίποτε ανησυχητικό στις αναλύσεις μέχρι στιγμής», υπογράμμισε τονίζοντας ότι το προσωπικό προσέχει να αγοράζει τρόφιμα και είδη υγιεινής από έμπιστους προμηθευτές.