3 Μάρτιος 2015, 15:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάρτιος 2015, 15:46

Πρόταση για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου και Παππά υπό όρους

  • Πρόταση για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου και Παππά υπό όρους
    Φωτ.: Άλκης Κωνσταντινίδης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την πόρτα της εξόδου από τον Κορυδαλλό, αλλά με περιοριστικούς όρους, δείχνουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς στον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και στον βουλευτή, και υπαρχηγό του, Νίκο Παππά.

Με εισήγησή τους στο Συμβούλιο Εφετών, οι Ιωάννης Προβατάρης και Δημήτρης Ασπρογέρακας προτείνουν –λόγω παρέλευσης του 18μηνου στις 29 Μαρτίου– να αποφυλακιστούν και τα δύο στελέχη του κόμματος.

Συγκεκριμένα, για τον Νίκο Μιχαλολιάκο προτείνεται η  επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ και η διατήρηση των όρων που του έχουν επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Βάσει και του παραπεμπτικού βουλεύματος για τη Χρυσή Αυγή, στον Νίκο Μιχαλολιάκο, μετά την έξοδο του από τη φυλακή, τίθεται σε ισχύ ο όρος του κατ’ οίκον περιορισμού.

Για τον Χρήστο Παππά ο Δημήτρης Ασπρογέρακας προτείνει αποφυλάκιση με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παράδοσης διαβατηρίου, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα, και της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του.

Τις επόμενες ημέρες, οπότε και αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών για τους όρους που θα επιβληθούν στους δύο κατηγορουμένους, θα οριστεί και η ημερομηνία έναρξης της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, πιθανότατα μετά το Πάσχα. Αντίστοιχο δε βούλευμα αναμένεται και για τον Γιάννη Λαγό, ενόψει της συμπλήρωσης 18μηνου κράτησής του στο τέλος Μαρτίου.