3 Μάρτιος 2015, 14:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάρτιος 2015, 14:42

Εντοπίστηκε κύκλωμα παιδόφιλων που «αλίευαν» τα θύματά τους στο διαδίκτυο

  • Οι κίνδυνοι που κρύβονται στα social media και πώς να τους αντιμετωπίσετε

Μετά από πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία
Chat Scanning εντοπίστηκαν έξι παιδόφιλοι που δρούσαν μέσω διαδικτύου αλιεύοντας ανυποψίαστα ανήλικα παιδιά με σκοπό να τα παρασύρουν σε ασελγείς πράξεις.

Η επιχείρηση, που διενεργήθηκε με άδειες των δικαστικών Αρχών βάσει των οποίων αστυνομικοί παρουσιάζονταν στον κυβερνοχώρο ως ανήλικοι, έφερε στο φως τη δράση 40χρονου από το Περιστέρι που είχε παρασύρει 13χρονο αγόρι με σκοπό να ασελγήσει επάνω του και συνελήφθη την ώρα που το έβαζε σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό φορτηγάκι. Όπως προέκυψε, πριν από τέσσερις μήνες είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για βιασμό 14χρονης, ωστόσο εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

H έρευνα αποκάλυψε κώδικα επικοινωνίας, ο οποίος κυκλοφορούσε σε εγχειρίδιο στο Ίντερνετ παρέχοντας οδηγίες προσέγγισης ανήλικων από παιδόφιλους.

Επίσης, εντοπίστηκε 33χρονος από τη Θεσσαλονίκη που εμφανιζόταν ως ατζέντης μοντέλων παρασέρνοντας ανήλικα κορίτσια σε γυρίσματα βίντεο με άσεμνες σκηνές.

Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν πριν από λίγη ώρα στη ΓΑΔΑ από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλο και τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο Μανόλη Σφακιανάκη.