2 Μάρτιος 2015, 23:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάρτιος 2015, 23:25

Στον ανακριτή εκ νέου Σπυροπούλου, Τσάκαλος και οι συνεργοί τους

  • Στον ανακριτή εκ νέου Σπυροπούλου, Τσάκαλος και οι συνεργοί τους

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Χρήστος Τσάκαλος. Το κατηγορητήριο σε βάρος του νεαρού περιλαμβάνει πράξεις που αφορούν στο σχέδιο απόδρασης μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς», που αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού.

Με διαφορά λίγων ωρών θα απολογηθούν επίσης οι γυναίκες που συνελήφθησαν με την Αγγελική Σπυροπούλου την Δευτέρα, δηλαδή η μητέρα και η σύντροφος του καταδικασμένου για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Γεράσιμου Τσάκαλου, αδερφού του Χρήστου.

Δυο 24ωρα μετά, την Πέμπτη θα βρεθεί και πάλι ενώπιον του ανακριτή, αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας, η Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία είναι αντιμέτωπη με βαρύ κατηγορητήριο για τον ρόλο που της αποδίδεται στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος», για την απόδραση κρατουμένων-μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Η 22χρονη ζήτησε και έλαβε από τον εφέτη προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της και να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.