2 Μάρτιος 2015, 22:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάρτιος 2015, 23:00

Το Βερολίνο... παίζει με την ελληνική χρεοκοπία!

  • Το Βερολίνο... παίζει με την ελληνική χρεοκοπία!
    Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε Μάρτιν Γιέγκερ

Την ώρα που όλοι αναζητούν μια... λύση στο πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας, το Βερολίνο συνεχίζει να προκαλεί με τη στάση του φτάνονας σήμερα στο σημείο να διαρρέει σε δημοσιογράφους ότι εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τα συμφωνημένα θα την αφήσει να χρεοκοπήσει!

Όπως σημείωσε η κυβερνητική πηγή της Γερμανίας σε ενημέρωση που έκανε «εάν ένα μέλος σπάει συστημικά τους κανόνες και τις συμφωνίες το κόστος για την Ευρωζώνη είναι μεγαλύτερο από μία χρεοκοπία της Ελλάδας, την οποία είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν».

Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε δήλωσε πως πρέπει να ερωτηθεί ο Βαρουφάκης εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη για χρεοκοπία.

Μάλιστα, στο σημερινό κυβερνητικό briefing στη Γερμανία σε ερώτηση του Mega στον εκπρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το εάν εννοεί τα όσα είπε χθες περί πιστωτικού γεγονότος, ο Μάρτιν Γιέγκερ δήλωσε πως ο υπουργός Οικονομικών εννοεί αυτά που λέει. Μάλιστα πρόσθεσε πως πρέπει να ερωτηθεί ο Βαρουφάκης εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη για χρεοκοπία.

Είναι τόσο άκαμπτη η στάση των Γερμανών που απορρίπτουν και την πρόταση Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση, πρότεινε στην Ελλάδα να προχωρήσει έστω κάποιες μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να λάβει ένα μέρος της δόσης.

Tην ίδια ώρα, όχι σε τόσο αυστηρούς τόνους, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Βερολίνο είπε μεταξύ άλλων ότι «εύχομαι ένα καλό μέλλον για την Ελλάδα». Παράλληλα παρέπεμψε ρητά στις επιτυχίες της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, ζητώντας παράλληλα από την Ελλάδα σε συνεργασία με τους θεσμούς να κάνει συγκεκριμένες τις προτάσεις της.