3 Μάρτιος 2015, 07:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάρτιος 2015, 20:18

Τρίτη με ήλιο και τη θερμοκρασία σε άνοδο

  • Με καλό καιρό ο καθαγιασμός των υδάτων
    Φωτ.: Ευάγγελος Μπουγιώτης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Γενικά αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Μόνο στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη περιμένουμε πρόσκαιρες τοπικές βροχές, με βελτίωση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί ανοδικά ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ.

Στην Αττική, γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Γρήγορη βελτίωση· τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση από το απόγευμα· τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, και στα δυτικά 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες προβλέπονται στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Σε Κυκλάδες και Κρήτη η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς· οι άνεμοι δυτικοί 4 με 6 και στην Κρήτη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.