2 Μάρτιος 2015, 18:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάρτιος 2015, 18:40

Η Σούπερ Λίγκα για την πάταξη της βίας

  • Η Σούπερ Λίγκα για την πάταξη της βίας
    Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γ. Μποροβήλος (ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Αποφασισμένοι να καταπολεμήσουν το θέμα της βίας και να ζητήσουν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή να αρχίσει και πάλι το Πρωτάθλημα είναι όλες οι ΠΑΕ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιώργος Μποροβήλος. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι κάμερες ασφαλείας στα γήπεδα θα εφαρμοστούν άμεσα, ενώ θα απαγορευτεί ρητά η μετακίνηση φιλάθλων.

«Σε ό,τι έχει να κάνει με το πειθαρχικό δίκαιο και θέματα βίας, θα πρέπει να το εναρμονίσουμε με αυτό της UEFA ώστε να έχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. 

»Φέτος θα ζητήσουμε να δοθεί αυστηρή εντολή στους διαιτητές, όταν υπάρχουν επικίνδυνα αντικείμενα ή εισβολή οπαδών να γίνεται άμεση διακοπή του αγώνα και στη συνέχεια οι κυρώσεις θα είναι πάρα πολύ αυστηρές όπως γνωρίζετε», συνέχισε ο Γ. Μποροβήλος, «ενώ οι λέσχες φιλάθλων θα είναι αναγνωρισμένες από τις ΠΑΕ και όλοι θα παίρνουν ονομαστικό εισιτήριο.

»Θα ζητήσουμε περισσότερες εξουσίες από το νόμο όσον αφορά τον έλεγχο κατά την είσοδο στα γήπεδα, καθώς μπαίνουν αντικείμενα που δημιουργούν προβλήματα.

»Θα ζητήσουμε επαναφορά του ιδιώνυμου και τιμωρία φυσικών προσώπων. Με την ατιμωρησία δημιουργείται πρόβλημα. Όταν αντιληφθούν ότι υπάρχουν συνέπειες, θα σταματήσουν να κάνουν όσα κάνουν στα γήπεδα. 

»Εμείς θα συζητήσουμε με τον υπουργό για τη βελτίωση του νόμου. Δεν έχουμε πρόθεση να ελαστικοποιήσουμε τις ποινές. Να μην είναι όμως υπεύθυνος ο πρόεδρος όταν τα επεισόδια γίνονται μακριά από τα γήπεδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας.