2 Μάρτιος 2015, 17:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάρτιος 2015, 17:26

Όλοι κατά της βίας στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας

  • Όλοι κατά της βίας στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας

Αυτήν τη φορά, και μπροστά στον κοινό... εχθρό, την κυβέρνηση, δεν υπήρξαν παρατράγουδα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας. Όλες οι ΠΑΕ τάχθηκαν κατά της βίας, ενώ τόσο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος δεν συνέχισαν την κόντρα τους στο Συνεταιρισμό και αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Υπήρξε ομόφωνη απόφαση από όλους τους εκπροσώπους των ΠΑΕ για την πάταξη της βίας, και μάλιστα συμφωνήθηκε να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο οι ποινές.

Επίσης, θα τεθούν άμεσα σε ισχύ το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι κάμερες ασφαλείας στα γήπεδα, ενώ οι σύνδεσμοι θα μετατραπούν σε λέσχες φιλάθλων και την ευθύνη θα έχουν οι ΠΑΕ.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τα υπόλοιπα μέλη της Λίγκας. Ο Ολυμπιακός έκανε μια πρόταση με δραστικά μέτρα για να εφαρμοστούν άμεσα. Υπήρξε ομόφωνη συμφωνία γι’ αυτά τα μέτρα. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τελειώσει το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο και να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας κατά της βίας στα γήπεδα», τόνισε ο Β. Μαρινάκης.

Ο Γ. Αλαφούζος δήλωσε: «Είχαμε μια συζήτηση με τον Ολυμπιακό και αποφασίσαμε να λύσουμε δικαστικά τις διαφορές μας – ή τέλος πάντων εκτός Διοικητικού Συμβουλίου. Συμφωνήσαμε να κοιτάξουμε πώς θα λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα. Υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις για την αντιμετώπιση αυτής της πολύ άσχημης κατάστασης στην Ελλάδα, όπως η αυστηροποίηση ποινών για τις ομάδες».

Τώρα πλέον το θέμα είναι εάν στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, η κυβέρνηση πρόκειται να δεχτεί ότι έχουν γίνει βήματα προόδου για την πάταξη της βίας και αν τελικά θα αποφασίσει να αρχίσει και πάλι το Πρωτάθλημα.