2 Μάρτιος 2015, 15:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάρτιος 2015, 15:15

Ο Σαρκοζί επιτίθεται στον Τσίπρα για τα... μάτια της Λεπέν

  • Ο Σαρκοζί επιτίθεται στον Τσίπρα για τα... μάτια της Λεπέν

Μετά την Ισπανία και την Πορτογαλία, σειρά στις επιθέσεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα πήρε και ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί. Σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, ο αρχηγός της γαλλικής Δεξιάς ισχυρίστηκε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ακύρωσε τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Ο πραγματικός στόχος όμως του Σαρκοζί δεν είναι ο Τσίπρας αλλά η Μαρί Λεπέν, που τον στέλνει στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις μετά την ανάκαμψη του Φρανσουά Ολάντ.

«Ο κύριος Τσίπρας έφαγε το  καπέλο του», δήλωσε ο αρχηγός της γαλλικής Δεξιάς στη συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας Le Figaro, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία στο Eurogroup μεταξύ Αθηνών-Βρυξελλών, και ρωτήθηκε για το εάν ο ίδιος θα επιθυμούσε έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. «Όχι, σε καμία περίπτωση. 

»Βλέπω πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφαγε το καπέλο του. Εγκατέλειψε την ιδέα να ξηλώσει τις αποκρατικοποιήσεις όπως αυτή στον Πειραιά, εγκατέλειψε την ιδέα να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και να κάνει προσλήψεις στο Δημόσιο.

»Ο  Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα υπό τις επευφημίες του ηγέτη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν και της επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν», τόνισε ο Σαρκοζί, και πρόσθεσε:

«Σε όλους όσοι επικρότησαν τις εκλογές στην Ελλάδα, λέω το εξής: νά πού θα σας οδηγούσε η ψήφος στο “Εθνικό Μέτωπο”. Μόλις εξελέγη ο Αλ. Τσίπρας κατάπιε τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Αυτό συνέβη σε μια αδερφή χώρα, στην καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού».