2 Μάρτιος 2015, 15:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2015, 16:51

Φοιτητές γυρίζουν την πλάτη στους αρνητές της Γενοκτονίας

Σιωπηλά αλλά με τον πιο ηχηρό τρόπο αντέδρασε η Αρμενική Ομοσπονδία Νέων Καναδά (AYF) στη διάλεξη δύο αρνητών της Γενοκτονίας, του Τζάστιν Μακάρθι και του Μπρους Φέιν, οι οποίοι προσκλήθηκαν να μιλήσουν στην πανεπιστημιούπολη Σεν Τζορτζ του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

Αυτό που έκαναν 70 και πλέον νέοι άνθρωποι ήταν να γυρίσουν επιδεικτικά την πλάτη τους στους ομιλητές, αφού πάντως είχαν ακούσει τις εισηγητικές τους παρατηρήσεις, από τις οποίες πασίδηλα προέκυψε ότι πρόθεσή τους ήταν να αποδομήσουν όλη την αλήθεια για τη Γενοκτονία.

Ο Μακάρθι (αριστερά στη φωτογραφία) θεωρείται φερέφωνο της τουρκικής κυβέρνησης στην προσπάθειά της να αρνηθεί με όλους τους τρόπους ότι διεπράχθη γενοκτονία, ενώ ο Φέιν είναι ουσιαστικά υπάλληλος της Τουρκικής Συμμαχίας Αμερικής (TCA) που προπαγανδίζει την πολιτική των αρνητών και έχει γράψει δεκάδες άρθρα με τα οποία στρεβλώνει την ιστορική αλήθεια. Και οι δύο ήταν προσκεκλημένοι της Ομοσπονδίας Καναδοτουρκικών Ενώσεων. Μίλησαν με θέμα «Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: 100ή επέτειος ανθρωπίνων δεινών στην Ανατολία».

Κατά την ομιλία τους στο πανεπιστήμιο, καμιά εικοσαριά άτομα που παρακολουθούσαν ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι διαμαρτυρόμενοι, η οποία όμως έκρινε ότι με την αντίδρασή τους οι νέοι δεν εμπόδιζαν το έργο των ομιλητών κι έτσι οι διαλέξεις συνεχίστηκαν με τους φοιτητές γυρισμένους πλάτη.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές πήγαν ήρεμα προς το Γραφείο κατά του Ρατσισμού και υπέρ της Πολιτισμικής Διαφορετικότητας, που είναι μέσα στο πανεπιστήμιό τους, και παρέδωσαν ψήφισμα με 2.000 υπογραφές καταγγέλλοντας το περιστατικό και καλώντας το πανεπιστημιακό ίδρυμα να πάρει αποστάσεις από τους ομιλητές και τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Αίτημα για την ακύρωση της εκδήλωσης είχαν προωθήσει σε διάφορους φορείς και είχαν λάβει στήριξη, μεταξύ άλλων, και από την Ένωση Ελλήνων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Τορόντο-Σκάρμπορο και την Ένωση Ελλήνων Φοιτητών του πανεπιστημίου Ρίρσον.

Φωτογραφίες: twitter.com/ayfcanada