2 Μάρτιος 2015, 12:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάρτιος 2015, 14:45

Συνελήφθη στη Σαλαμίνα η Αγγελική του Ξηρού

  • Συνελήφθη στη Σαλαμίνα η Αγγελική του Ξηρού
    Η πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε η Αγγελική Σπυροπούλου και βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου

Η Αντιτρομοκρατική την θεωρεί ως μία από τις βασικές συνεργάτριες του Χριστόδουλου Ξηρού και συνδετικό κρίκο του ίδιου με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η 22χρονη φοιτήτρια Αγγελική Σπυροπούλου ήταν η Νο1 καταζητούμενη στην υπόθεση Ξηρού και είχε φροντίσει να καλύψει τα ίχνη της για μήνες αφότου ανακαλύφθηκαν οι γιάφκες μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου.

Τα ξημερώματα, ωστόσο, της Δευτέρας η Αγγελική έπεσε στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής που την εντόπισε μέσω των τηλεφωνικών της συνδιαλέξεων, και την συνέλαβε στη Σαλαμίνα, στην περιοχή Περιστέρια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της μητέρας ενός φερόμενου ως μέλους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς· η 22χρονη ήταν εδώ και μία εβδομάδα υπό διακριτική παρακολούθηση.

Η σύλληψη της Αγγελικής Σπυροπούλου είναι η τέταρτη μέσα σε τρεις ημέρες που σχετίζεται με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Το Σάββατο η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε στον 39χρονο «Ιάσονα» που θεωρείται ότι είχε ηγετικό ρόλο στο σχέδιο απόδρασης από τον Κορυδαλλό. Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται και ένας 32χρονος ο οποίος ήταν περιφερειακό στέλεχος και είχε ρόλο «ταχυδρόμου» στο ίδιο σχέδιο: παρέδωσε στην Αγγελική Σπυροπούλου 6.000 ευρώ, ψηφιακό υλικό, μία συσκευή παρεμβολής συστήματος GPS και σκοπευτικά λέιζερ που θα τοποθετούνταν στα καλάσνικοφ.

Την Κυριακή συνελήφθη και μία 36χρονη γυναίκα. Κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και εκτιμάται ότι ήταν ενδιάμεσο στέλεχος ανάμεσα στον Ξηρό, στη Σπυροπούλου και ένα ακόμα άτομο.