27 Ιούνιος 2013, 09:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:27

Συνεργασία Vodafone - Wind με πολλές νέες θέσεις εργασίας

  • Συνεργασία Vodafone - Wind με πολλές νέες θέσεις εργασίας

Σε συμφωνία για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G, κυρίως στην περιφέρεια και περιορισμένα σε αστικές περιοχές, προχώρησαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone Ελλάδας και η Wind Ελλάς.

Η συνεργασία αυτή θα επιταχύνει τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες κινητής επικοινωνίας και θα επιτρέψει τη σημαντική αύξηση ευρυζωνικών ταχυτήτων μέσω κινητού δικτύου, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Όπως επισημαίνουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι δυο εταιρείες, η συνεργασία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα, την οικονομία και τους συνδρομητές, ως αποτέλεσμα επενδύσεων που θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, δημιουργώντας 650 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα.

Στόχος των δύο εταιρειών είναι η καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων δικτύων αλλά και η ανάπτυξή τους ώστε να ανταγωνιστούν την Cosmote σε επίπεδο κάλυψης δικτύου. Η ενοποίηση των δικτύων εντάσσεται στην προσπάθεια και των δύο εταιρειών να περιορίσουν το κόστος λειτουργίας τους σε μία δύσκολη περίοδο για τον κλάδο. Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και των επικεφαλής των δύο εταιρειών, κ. Γλ. Περσιάνη και Ν. Ζαρκαλή, όπου ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους και τη δημιουργία της νέας εταιρείας, η οποία θα διαχειρίζεται το κοινό δίκτυο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέτοχοι της εταιρείας θα είναι η Vodafone και η Wind με 50% η καθεμιά και θα αναπτύσσει το κοινό πλέον δίκτυο κεραιών και σταθμών βάσης των δύο παρόχων.

Το πρόγραμμα επενδύσεων θα έχει επιπλέον έμμεσα οφέλη και για άλλους κλάδους της οικονομίας που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση της συμφωνίας θα δημιουργηθεί μια νέα κοινή εταιρεία, στην οποία και οι δυο εταιρείες θα είναι ισότιμοι μέτοχοι κατέχοντα από 50% των μετοχών της.

Επίσης, διευκρινίζεται πως το προσωπικό της εταιρείας θα αποτελείται από εργαζόμενους και από τους δύο παρόχους, οι οποίοι θα μεταφερθούν με τα υπάρχοντα εργασιακά τους δικαιώματα και τους όρους απασχόλησης.

Η Vodafone Ελλάδας θα συνεχίσει να έχει την αποκλειστική λειτουργία του 4G δικτύου της σε όλη την Ελλάδα ενώ η Wind Ελλάς συνεχίζει σύμφωνα με τον προγραμματισμό της το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου της στη χώρα, έχοντας ήδη ολοκληρώσει το 70% στις κύριες αστικές περιοχές. Η συμφωνία έχει διάρκεια 15 ετών και τελεί υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Πηγή: madata.gr