2 Μάρτιος 2015, 10:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάρτιος 2015, 10:54

Αστυνομικοί δολοφονούν άστεγο εν ψυχρώ στο Λος Άντζελες

«Πέτα κάτω το όπλο»! Αυτή είναι η τελευταία φράση που ακούγεται πριν από την εν ψυχρώ εκτέλεση αστέγου από αστυνομικούς στο Λος Άντζελες, κι ενώ αυτόπτες μάρτυρες έχουν ήδη αρχίσει να ουρλιάζουν σοκαρισμένοι καλώντας βοήθεια.

Το βίντεο που αναρτήθηκε από τοπικά ΜΜΕ δείχνει έξι αστυνομικούς να διαπληκτίζονται με έναν άνδρα ο οποίος φαίνεται πολύ ταραγμένος και στη συνέχεια να προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν, στη φτωχογειτονιά Σκιντ Ρόου. Επειδή δεν συνεργάζεται πέφτουν πάνω του. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, ωστόσο κανένας από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν περιμένει αυτό που θα ακολουθήσει: την εκτέλεση του άγνωστου άνδρα.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες δεν έκανε κανένα σχόλιο, ωστόσο τοπικό μέσο ενημέρωσης μετέδωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, οι αστυνομικοί είχαν σπεύσει στη γειτονιά ανταποκρινόμενοι σε κλήση για διάρρηξη. Εκεί, λένε μάρτυρες, βρήκαν το θύμα να παλεύει με κάποιον μέσα στη σκηνή του.

Στα πλάνα φαίνεται επίσης αστυνομικός να ακινητοποιεί γυναίκα η οποία είχε πάρει κλομπ που είχε πέσει στο έδαφος και ήταν έτοιμη να κινηθεί εναντίον τους.

Τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι η ένταση συνεχίστηκε στην περιοχή αρκετές ώρες μετά το συμβάν.