1 Μάρτιος 2015, 21:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάρτιος 2015, 21:21

Βαρουφάκης: Βρώμικη λέξη το κούρεμα!

  • Βαρουφάκης: Βρώμικη λέξη το κούρεμα!
    Ο υπουργός Οικονομικών στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή. Φωτ.: Συμέλα Παντζαρτζή ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Θα φτύσουμε αίμα», αλλά θα πληρώσουμε τη δόση του Μαρτίου στο ΔΝΤ, λέει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος συνεχίζοντας το επικοινωνιακό του κρεσέντο, εμφανίστηκε και πάλι με συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η οποία θα δημοσιευθεί αύριο.

Ο υπουργός Οικονομικών μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι το «κούρεμα» του χρέους είναι «βρώμικη» λέξη και ξεκαθαρίζει πως η Αθήνα δεν θέλει «τρίτο δάνειο», αλλά «πακέτο ανάπτυξης». Ο  Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει ότι καταλαβαίνει τους δανειστές στους οποίους δεν αρέσει η λέξη «κούρεμα» και προτείνει άλλες λύσεις.

Όπως σημειώνει, η Ελλάδα χρειάζεται το καλοκαίρι «μία νέα συμφωνία» για το χρέος της, ενόψει των πληρωμών ύψους 11,5 δισ. μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, ενώ τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ζητήσει «κούρεμα» ή αναδιάρθρωση του χρέους. «Το κούρεμα είναι μία “βρώμικη” λέξη» αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι πια το έχει μάθει καλά.
«Όπως εμείς δεν θέλουμε να ακούμε πια την λέξη "τρόικα", έτσι και οι δανειστές μας δεν θέλουν να ακούν την λέξη "κούρεμα". Το καταλαβαίνω», αναφέρει.