1 Μάρτιος 2015, 20:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάρτιος 2015, 20:29

Ο Τσίπρας έκοψε ...κλήση στα βουλευτικά αυτοκίνητα

  • Ο Τσίπρας έκοψε ...κλήση στα βουλευτικά αυτοκίνητα

Τη φόρα των βουλευτών του που θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμιά του έκοψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τους έστειλε το μήνυμα να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν και κυρίως τα βουλευτικά αυτοκίνητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Ένιωσα άσχημα όταν έμαθα ότι κάποιοι βουλευτές διαφώνησαν με την οδηγία να μην παίρνουν αυτοκίνητα και αντέδρασαν, όταν παίρνουν 6.000 ευρώ μισθό». Και ο πρωθυπουργός με φανερή ενόχληση πρόσθεσε: «Να μην γίνουμε σαν τους άλλους. Δεν είναι λαϊκισμός, αλλά λεπτομέρειες, που θα κρίνουν εάν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους. Το πόσο θα μείνουμε στην εξουσία θα εξαρτηθεί και από τις συμπεριφορές μας στις θέσεις εξουσίας. Ερχόμαστε να ανατρέψουμε δομές και προνόμια».

«Πρέπει να προσέξουμε μήπως ο κίνδυνος του κυβερνητισμού πλήξει και εμάς» πρόσθεσε, επικαλούμενος τη μαρξιστική ρήση «τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο» και ζήτησε να υπάρχουν συμπεριφορές με κανόνες, προτρέποντας να εφαρμοστεί ο κώδικας δεοντολογίας που έχει αποφασιστεί από την κεντρική επιτροπή του κόμματος.