1 Μάρτιος 2015, 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάρτιος 2015, 11:18

Σάλος από τη ρατσιστική επίθεση στον Καρεμπέ - Συμβουλές από τον Πλατινί

  • Σάλος από τη ρατσιστική επίθεση στον Καρεμπέ - Συμβουλές από τον Πλατινί

Στα χέρια της ΟΥΕΦΑ βρίσκεται βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου από το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και στο οποίο οπαδοί των Πρασίνων κάνουν ρατσιστικές χειρονομίες προς το μπουθ που φιλοξενείται η αποστολή των Ερυθρολεύκων, έχοντας στο στόχαστρο τον Κριστιάν Καρεμπέ!

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλές καμπάνιες κατά του ρατσισμού, αφού θέλει να εξαλειφθεί αυτό το θλιβερό φαινόμενο. Ήδη έχει ενημερωθεί από την FARE (Football Against Racicm in Europe) και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κυρώσεις στον Παναθηναϊκό.

«Ποινές στους υπαίτιους των επεισοδίων»

Για το θέμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα, πήρε θέση και ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, ΜΙισέλ Πλατινί, που με δηλώσεις του στο Έθνος, τόνισε πως η διακοπή του πρωταθλήματος δεν λύνει το πρόβλημα και πως πρέπει να επιβληθούν ποινές στους υπαίτιους των επεισοδίων.

«Το μόνο που εξυπηρετεί η αναβολή μίας αγωνιστικής είναι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να πέσουν οι τόνοι. Μόνο αν μπουν οι πρώτοι μέσα θα δείτε προκοπή. Και δεν μιλάω για φυλακή. Εφαρμόστε το «banning order» των Άγγλων. Εντοπισμός των ταραχοποιών από τις κάμερες και απαγόρευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να παρακολουθούν αγώνες της ομάδας τους. Είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο απ' όσα έχουμε μελετήσει στην ΟΥΕΦΑ. Είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά καθοριστικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.