28 Φεβρουάριος 2015, 20:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2015, 20:30

Συνελήφθησαν δύο συνεργάτες του Ξηρού

  • Συνελήφθησαν δύο συνεργάτες του Ξηρού

Εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας και ειδικότερα στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού. Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών οδηγήθηκαν το απόγευμα δύο ημεδαποί, ένας 39χρονος και ένας 32χρονος για την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούσαν εναντίον τους.

Οι δύο που συνελήφθησαν σήμερα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, φέρονται ως συνεργάτες του Χρ. Ξηρού, με βάση τα αποτελέσματα των εργαστηρικών εξετάσεων στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Οι συλλήψεις έγιναν σε εκτέλεση Ενταλμάτων Σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή - Εφέτη Αθηνών.

Ο 39χρονος κατηγορείται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων πιστολίων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο 32χρονος κατηγορείται επίσης για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.