28 Φεβρουάριος 2015, 14:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2015, 14:54

Επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά - μήνυμα σε συνιστώσες

  • Επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά - μήνυμα σε συνιστώσες
    Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλάει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Φωτ.: Συμέλλα Παντζαρτζή ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε την εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει το κόμμα του και να αποφύγει τις μουρμούρες στελεχών του για τη συμφωνία. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Σαμαρά ως «συνένοχο και εκτελεστικό όργανο στην προσπάθεια ναυαγίου των διαπραγματεύσεων» με τους εταίρους και δανειστές.

Παράλληλα απαντώντας στους επικριτές του εντός κόμματος τους έστειλε διπλό μήνυμα.
Το πρώτο ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς και ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τρίτο μνημόνιο αλλά μια νέα συμφωνία για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «Το κόμμα δεν θα γίνει μηχανισμός νομής της εξουσίας, πρέπει να είναι κοντά στην κυβέρνηση και να την τραβά από το μανίκι αλλά το κόμμα πρέπει να γίνει πιο μαζικό και πιο μαχητικό».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση τόνισε ότι πήγε στη μάχη με ναρκοθετημένο κάθε του βήμα. Του είχαν στήσει παγίδα -είπε- οι πιο επιθετικές δυνάμεις σε συνεργασία με την απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την ανατροπή της κυβέρνησης. Με στόχο, όπως σημείωσε, η κυβέρνησή του να αποτελέσει μια αντιμνημονιακή ή αριστερή παρένθεση.