28 Φεβρουάριος 2015, 13:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2015, 13:19

Έκτακτο φόρο για τους έχοντες προανήγγειλε ο Βαρουφάκης

  • Έκτακτο φόρο για τους έχοντες προανήγγειλε ο Βαρουφάκης
    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συνομιλεί με τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας της Ελλάδος την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου. Φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος ΑΠΕ - ΜΠΕ

Για κάθε πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον έχει κάποιο φόρο. Μετά την ανακοίνωση χθες από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά της μικρής αύξησης του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης έρχεται να ανακαλύψει μια ακόμη έξυπνη ιδέα. Και αυτή δεν είναι παρά μια ιδέα από παλιά. Αυτή της έκτακτης εισφοράς. Μόνο που για να γίνει πιο πιασάρικο στην Αριστερά θα είναι ένας έκτακτος φόρος για τους έχοντες μεγάλη περιουσία και από ένα όριο εισοδήματος και πάνω, όπως είπε  ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Κατά τα άλλα ο αεικίνητος στα media υπουργός υποστήριξε ότι: «Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε δεν μας εξασφαλίζει έξοδο από την κρίση, αλλά μια ανάσα». Όσον αφορά στην ταμειακή κατάσταση της χώρας, ο Γ. Βαρουφάκης σημείωσε πως «είναι ικανοποιητική όσον αφορά στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Όμως ένα έχω να πω: Πληρώνετε τους φόρους σας. Δεν αρκεί μόνο να λέμε όχι στους εταίρους. Πρέπει, όσοι έχουμε, να είμαστε συνεπείς».

Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ

Για ακόμη μία φορά υπενθύμισε πως δεν θα αυξηθεί ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας στο Αιγαίο, στην παραμεθόριο, στον τουρισμό, στα φάρμακα, τα τρόφιμα και τα βιβλία. Συνέχισε δε λέγοντας ότι «κάπου θα υπάρξει μια εξομάλυνση στον ΦΠΑ» κάποιων προϊόντων, έτσι ώστε να υπάρξει μια σύγκλιση με την υποχρέωση της χώρας μας να αυξήσει κάποιους συντελεστές, σύμφωνα με την συμφωνία του Eurogroup.
Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης ότι το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα επανέρθει σταδιακά.