27 Φεβρουάριος 2015, 18:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2015, 18:29

Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις

  • Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις

Για άλλη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης προσπάθησε να καθησυχάσει τόσο τους συνταξιούχους όσο και όσους πρόκειται να βγουν στη σύνταξη. Με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν «ψαλίδια» στις συντάξεις, ούτε στις κανονικές ούτε στις πρόωρες, και δεν θα γίνουν νέες μειώσεις ούτε και νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας.

Σύμφωνα με τον Δ. Στρατούλη, «όσον αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, δεν έχουμε δώσει και ούτε πρόκειται να δώσουμε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου μας να αυξηθούν οι προβλεπόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για ποινές, τα λεγόμενα πέναλτι, ούτε να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ιδιαίτερα των εργαζόμενων γυναικών με ανήλικα τέκνα, των ατόμων με αναπηρία, των υπαγόμενων στα βαρέα και ανθυγιεινά και των ασφαλισμένων πριν το 1983.

»Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζουμε ότι δεν θα θιγούν ούτε στον δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα τα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα των ασφαλισμένων».

Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι έχει δώσει εντολή να προετοιμαστούν οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις για να μπει οριστικά φρένο στις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς επίσης και στις αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.