27 Φεβρουάριος 2015, 18:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2015, 18:08

Σε αναμονή αίτημα για εξαίρεση ελληνικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο

  • Σε αναμονή αίτημα για εξαίρεση ελληνικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο
    Από τη συνάντηση του Παναγιώτη Σγουρίδη με τον Δρ Αλέξιε Αλεξένκο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Νίκος Αρβανιτίδης)

Εκτός των περιορισμών του ρωσικού εμπάργκο και εντός της ρωσικής αγοράς ενδέχεται να βρεθούν ξανά τα ελληνικά φρούτα (ροδάκινα, φράουλες και πορτοκάλια), αν αποδώσει καρπούς η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη και του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας Αλέξιε Αλεξένκο, για την εξαίρεσή τους από τον αποκλεισμό.

Έπειτα από αίτημα του Έλληνα υπουργού, ο Αλ. Αλεξένκο δεσμεύτηκε να στείλει επιστολή στον Ρώσο πρωθυπουργό Μεντβιέντεφ γνωμοδοτώντας υπέρ της εξαίρεσης των τριών ελληνικών προϊόντων από τον αποκλεισμό που η Ρωσία επέβαλε τον περασμένο Αύγουστο σε οπωροκηπευτικά προέλευσης κρατών-μελών της ΕΕ ως αντίμετρο στις κοινοτικές κυρώσεις σε βάρος της χώρας.

«Δεν μπορώ να προδικάσω την απόφαση του Ρώσου πρωθυπουργού, αλλά θα κάνω θετική εισήγηση για το θέμα, καθώς θεωρώ το αίτημα ρεαλιστικό» είπε ο Ρώσος.

Ο Π. Σγουρίδης, από την πλευρά του, δήλωσε αισιόδοξος ότι το αίτημα για την εξαίρεση των συγκεκριμένων προϊόντων θα γίνει δεκτό. «Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα για τα δύο-τρία αυτά προϊόντα, που βρίσκονται εντός εμπάργκο, να απελευθερωθούν» επισήμανε σχετικά.