28 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2015, 16:34

Βροχές σε όλη την Ελλάδα και σήμερα

  • Βροχές σε όλη την Ελλάδα και σήμερα

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αλλά και διαστήματα βελτίωσης προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς κατά τόπους ισχυρές και από το μεσημέρι και στο Ιόνιο.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 17°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 14°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και τις πρωινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις Σποράδες και την Εύβοια αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18°C, ενώ στα βόρεια θα είναι η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στις ανατολικές Κυκλάδες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 16°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 17°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.