27 Φεβρουάριος 2015, 14:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2015, 14:38

Ο Τσίπρας ανακοινώνει στο Υπουργικό τα πρώτα νομοσχέδια και την Εξεταστική!

  • Ο Τσίπρας ανακοινώνει στο Υπουργικό τα πρώτα νομοσχέδια και την Εξεταστική!

Στο φουλ δουλεύουν οι κυβερνητικές μηχανές, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει η παραγωγή νομοσχεδίων. Στο πλαίσιο αυτό συνεδριάζει σήμερα στις 7:30 μ.μ. το Υπουργικό Συμβούλιο, για να υπάρξει ενημέρωση τόσο για το τι περιλαμβάνει η συμφωνία με τους εταίρους όσο και για το ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Στην εισήγησή του (η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΡΙΤ) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια μάχη μέρα με τη μέρα, αλλά θα συζητηθεί και το εάν θα πάει ή όχι στη Βουλή η παράταση της δανειακής σύμβασης. Οι εισηγήσεις πάντως που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας είναι να μην πάει, και να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει πέντε νομοσχέδια τα οποία θα αφορούν την ανθρωπιστική κρίση (θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα σίτισης, στέγασης, μετακίνησης και δωρεάν ρεύματος), την προστασία της πρώτης κατοικίας, την ΕΡΤ, τη φοροδιαφυγή (εκεί μπορεί να υπάρχει και η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα) αλλά και την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο!

Αυτά συζητήθηκαν και σήμερα το πρωί σε άτυπη σύσκεψη υπουργών και συνεργατών του πρωθυπουργού προκειμένου να προετοιμαστεί το Υπουργικό Συμβούλιο.